← Back to front page

Enterprise ei välttämättä tarkoita suurta taistelulaivaa

Enterprise Star Trek elokuvasarjassa kapteeni Kirk, myöhemmin kapteeni Pickard, ohjasi Enterprise-avaruusalusta viemään tutkimusmatkaajia ”rohkeasti sinne minne yksikään ihminen ei ole ennen mennyt”. Aluksen tavoitteena oli kartoittaa ihmiselle tuntemattomia alueita ja etsiä uutta elämää. Enterprisen miehistö kohtasi erinäisiä vaikeuksia ja haasteita matkallaan kohti tuntematonta.

Suuren yrityksen prosessien joustavuus on tärkeä tekijä yrityksen menestymiselle. Yrityksille on tarjolla erilaisia liiketaloutta tukevia pakettiratkaisuita pilvin pimein. Kuitenkin monesti valmiiden sovelluksien käyttöönotto voi olla pitkällinen ja kuluttava prosessi, jos sovellus ei täysin vastaa asiakkaan tarpeita. Suuren yrityksen olemassaolevat sisäiset prosessit voivat olla hyvin monimuotoisia ja toisinaan tarvitaan vain pientä ratkaisua maailmanhallintajärjestelmän sijaan. Joskus valmis pakettiratkaisu ei ole paras, vaan kannattaa räätälöidä ratkaisu vastaamaan suoraan liiketoiminnan tarpeisiin.

Ambientian Enterprise-tiimi toimii usealla paikkakunnalla. Tiimimme on kymmenhenkinen ja tekee töitä Helsingissä, Tampereella, Hämeenlinnassa ja vieläpä Savonlinnassa, vaikka meillä ei varsinaista konttoria siellä olekaan. Yhteistyö tiimin eri osien välillä on joustavaa, kiitos sosiaalisen median työkalujen. Tiimimme toteuttaa räätälöityjä ratkaisuja monenlaisten ja monenkokoisten yritysten tarpeisiin.

Enterprise-tyyppisen liiketoiminnan tavoitteena voi olla luoda suuri taistelulaiva, joka matkaa kohti tuntematonta, ratkoo haasteita ja etsii yrityksen liiketoiminnalle uusia uria. Kuitenkin enterprise-projektitoimitus voi olla myös pieni logiikan osanen, joka paikkaa suuren yrityksen prosessien aukkoja. Tällaisia aukkoja voi olla esimerkiksi logistiikan, myynnin tai asiakaspalvelun prosesseissa. Yrityksissä voi olla useita erilaisia tietovarastoja jotka pitävät sisällään sirpaleista ja osittain päällekkäistä tietoa. Näiden varastojen väliset yhteydet saattavat olla puutteellisia ja hankalia käyttää. Tämä voi ilmeta esimerkiksi asiakapalvelun kankeutena ja hitautena, myyntiprosessin tehottomuutena tai tiedon hukkumisena bittiavaruuteen.

Oli miten oli, yhteistä enterprise-projekteille on joko optimoida yrityksen resurssien käyttöä (säästö) tai tuottaa yritykselle liiketoimintakriittinen järjestelmä tai sen osa (liiketaloudellinen hyöty).

Enterprise – mennään sinne minne ei ole aiemmin menty, tehdään jotain mitä ei ole aiemmin tehty.

One Response to “Enterprise ei välttämättä tarkoita suurta taistelulaivaa”

  1. Johanna Janhonen

    Onkohan wikeistä tehty mitään kivaa leffaa – mekin tarvittais hauskoja sloganeita. 🙂

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.