← Back to front page

Ambientia – Täältä tullaan!

Ambientia-Täältä tullaan!Totta totisesti, vihdoinkin on työssäoppimispaikka saatu! Ambientia! Kuulin tästä firmasta kouluni kautta ja päätin ottaa yhteyttä. Sähköpostissa luki että todella haastava työpaikka, mutta se innosti minua entisestään.  Sana ”haastava” saa uteliaisuuteni heräämään ja minut nousemaan sohvan perukoilta.

Käyn tällä hetkellä Riihimäen ammattioppilaitoksessa koulua (HYRIA) ja suunnitteilla olisi valmistua media-assistentiksi jouluna 2010. Mutta ensin on edessä työssäoppimis- jakso. Meille  ilmoitettiin jo 2010 vuoden keväällä työssäoppimis-jaksosta mutta en ottanut sitä kuuleviin korviini ennen kuin  vasta kesälomalla. Työssäoppimis paikka oli saatava ennen syyskuuta tai muuten on turha odottaa valmistumispapereita!

Muutin omasta kotopuolestani, Oitista, Tampereelle ja aloin etsiä sopivaa työpaikkaa media-alaan liittyen. Se ei ollut helppoa! Tampereen muissakin kouluissa oli juuri haku päällä ja juuri siksi oli todella hankalaa saada mistään sopivaa työpaikkaa.  Masennuin… Onneksi minulla oli elokuussa yksi projekti koulun puolesta tiedossa, jonka sai luokitella työssäoppimiseksi. Tehtävänämme oli kuvata mainoskuvia koulun käytettäväksi.  Syyskuu läheni eikä minulle ollut tiedossa vieläkään paikkaa lopuille kuukausille ja tuntui että onnetar oli hylännyt minut!

Silloin yksi opettajistamme Ilkka saapui valkoisen paperin kanssa ja kertoi minulle Ambientiasta.  Hurrasin koulun käytävällä kovaan ääneen ja näppäilin Kirsi Jankkilan numeron kännykkääni. Soitin ja kerroin olevani kiinnostunut Ambientia yrityksestä. Tehtävät kuulostivat todella mielenkiintoisilta! Kirsi sanoi tapaavansa minut mielellään ja sovimme ajan perjantaille 3.9.2010. Tapaamispäivä saapui nopeasti ja karautin Hämeenlinnaan. Saavuin Visamäelle ja edessäni oli monen monta rakennusta puiden kehystämänä. Hetken olin aivan sekaisin, että mihinkä taloon tästä pitäisi mennä.  Pienien avunpyyntöjen jälkeen oikea talo löytyi ja pian istuinkin samassa pöydässä Kirsin kanssa.  Keskustelimme kaikesta maan ja taivaan välillä ja lopuksi sain kuulla ilon sanat: Tervetuloa harjoittelijaksi Ambientiaan!

Täällä nyt siis olen! Monen mutkan kautta olen kulkenut. Minulla on oma työpiste ja tietokone, jolla työskennellä. Oi mitä luksusta! Työtehtävät ovat haastavia mutta mielenkiintoisia. Työtehtäviini kuuluu mm. sähköpostiin vastailua, mainosmateriaalien tekoa ja asiakas caseen kirjoittelua. Olen oppinut jo paljon vaikka vasta viikko on takanani. Innolla odotan mitähän uutta ensiviikolla kuulen ja näen!

Terveisin harjoittelija Salla Vienonen

3 Responses to “Ambientia – Täältä tullaan!”

  1. Tuuli Aalto-Nyyssönen

    Tervetuloa Salla kyytiin! Itse Ambientialla vuodesta 2005 lähtien työskennelleenä voin todeta, että uutta olen oppinut ihan joka viikko. Haastetta on riittänyt ja näin äitiyslomallakin on pakko käydä kurkkimassa millaista pöhinää on toimistoilla käynnissä. Vaihde vaan vitoselle ja anna palaa! Onnea duunitehtäviin 🙂

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.