← Back to front page

Hikinen urakka takana

Ville Availa

Ville Availa on Ambientia-konsernin toimitusjohtaja, joka pitää matkustamisesta, lumilautailusta ja moottoripyöräilystä.

Vuosi 2010 sullottiin päätökseen ja sitten kohti seuraavaa… Ehkäpä pieni kertaus olisi paikallaan. Moni varmasti saattoi ihmetellä omaa ja kolleegojeni kiirettä viime vuoden aikana – miten on mahdollista ettei millään ehdi, aikaahan on lisää kalenterissa.

Kiireestä on tullut eräänlainen yleinen trendi, jota on muodikasta voivotella. Ambientialla on pyritty siihen, että ihmiset voivat tehdä työtään joustavilla työajoilla, mutta silti inhimillisiä työviikkoja noudattaen. Aikataulut voivat siis olla ripeitä, mutta ylitöitä tehdään varsin vähän, mikä on positiivinen ilmiö sinänsä. No tarkoitus ei ollut sinänsä pohtia kiireen merkitystä, viime vuonna oli vain yksinkertaisestai aivan kamalasti tekemistä.

Viime vuonna monenlaista venymistä varmasti harrastettiin, sillä tulee oikein hiki listaa ajatellessa. Aloitimme helpoimmasta eli strategian uudistamisesta. Siinä vierähtikin noin kolmisen kuukautta aktiivisessa ja kiinnostavassa työssä, johon osallistui huomattavan suuri määrä ihmisiä. Strategian myötä neuvottelimme sitten uusia kumppanuuksia, muovasimme organisaatiota uudennäköiseksi sekä palkkasimme lisää ihmisiä.

Organisaatiosta edettiin sitten projektihallinta-, crm- ja laskutusjärjestelmien uudistamiseen. Jokainen tämänkaltaisia rakkineita käyttänyt tietää, että hommat eivät yleensä mene ensimmäisellä kerralla ihan putkeen ja aikaakin saattaa tuhraantua varsin pitkään. No se selätettiin kyllä vuoden aikana.

Kesän jälkeen saatiin kunnolla käyntiin kansainvälistymishanke, jonka seurauksena lokakuussa 2010 järjestettiin ensimmäinen Ambientian asiakastilaisuus Suomen ulkopuolella. Se oli todella positiivinen yllätys, sillä penkit loppuivat totaalisesti kesken ja jouduimme kutsumaan osan ihmisistä seuraavaan tapahtumaan. Tilaisuuden aikaan Ruotsissa oli käynnissä rekrytointikampanja ja ensimmäinen ruotsalainen wikikonsulttimme aloitti pian uudessa Tukholman toimistossamme.

Vielä vuoden lopuksi vuorossa oli pääkonttorin ja laitetilojen muutto Hämeenlinnassa uuteen taloon. Samassa yhteydessä uusimme luonnollisesti kollaboraatiovälineitä kuten mobiilivaihdetta ja kalentereita. Kerrassaan oivallinen hetki ennen joulukiireitä.

Vuosi saatiin lukuisien kehitysprojektien ja aivan loistavien asiakasprojektien seurauksena komeasti päätökseen. Sillä tavalla kuin yrityksen kuuluikin eli liikevaihto nousi ja tulos parani.

Kiitos tästä kuuluu loistaville asiakkaillemme ja huipputyypeille, jotka meillä työskentelevät! Kiitos!

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.