← Back to front page

Tehtävähallintaa tarvitaan nyt ja ihan heti!

Ville Availa

Ville Availa on Ambientia-konsernin toimitusjohtaja, joka pitää matkustamisesta, lumilautailusta ja moottoripyöräilystä

Tehtävähallinnan mahdollisuudet ovat muuttuneet viimeisten vuosien aikana huimasti. Enkä tarkoita nyt vain projektihallinnan näkökulmasta. Monet pk-yritykset pohtivat vielä mistä on kyse ja saattavat mieltää koko touhun vain it-yritysten hörhöilyksi.

Tehtävähallintaratkaisuista, Jiran tapaan, on tullut kuitenkin todellisuutta sellaisillakin aloilla kuten kaivostoiminta, lääketeollisuus, media, lentotoiminta tai laivanrakennus. Näillä aloilla halutaan täsmällisemmin kyetä yksilöimään erilaisten tehtävien ja asioiden hoitaminen sekä asioiden tila. Tähän tarkoitukseen ei ole järkevää lähteä vääntämään erppiä solmuun tai virittelemään kankeaa projektihallintajärjestelmää.

Nyt, kun teollisuuden ratas on jälleen alkanut liikkua, on tehtävähallinnalle ilmaantunut valtava määrä tarpeita erilaisissa kohteissa. Ihmiset osaavat siis jo mieltää tarpeen riittävän ketterälle verkkosovellukselle perinteisten menetelmien sijaan.

Muutos tarpeissa on tapahtunut suorastaan hämmästyttävän nopeasti, sillä viimeisen parin vuoden aikana on tyydytty lähinnä spekuloimaan ominaisuuksilla ja tarpeilla. Nyt järjestelmät tarvittaisiin hetimiten ja suunnitellut käyttötarkoitukset ovat välillä luovuudesaan hyvin korkealentoisia. Loistojuttu, luovasti ja ennakkoluulottomasti tietojärjestelmiä käyttäen voidaan nimittäin saavutta huomattavaa kilpailuetua kilpailijoihin nähden.

Kannattaa muuten muistaa, että tehtävien hallinnasta ei tule tulevaisuudessa mitään, jos seuraaminen ei ole jo nyt mobiilisti mahdollista. Mobiili internethän on muutenkin jo ristitty yhdeksi vuoden 2011 teemaksi erilaisten tablettien ohella.

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.