← Back to front page

Painaako työtaakka?

Kuuluuko kotona narinaa veltosta olemuksestasi? Tuntuuko ettei päässäsi veri kierrä ja ahdistaako ajatus aivojen surkastumisesta?

Em. kannustimin on Ambientialla hikoiltu työajalla jo kolme kertaa. Ensimmäiset kisat olivat Ultimate PushUp Challenge I ja II, ja nyt viimeisin kisa oli nimeltään Ultimate Functional Training Challenge I.

Alkuperäinen idea oli siis suorittaa tiettyjä liikkeitä päivän mittaan ja ansaita näistä pisteitä. Yhdestä punnerruksesta yksi piste, askelkyykystä yksi piste, leuanvedosta 3 pistettä jne. Sosiaalista näkökulmaakaan ei unohdettu, alkuperäinen idea oli tehdä pisteitä kaverin kanssa. Tällä kertaa kisassa oli mukana 21 kollegaa. Tavoitteeksi parin kuukauden kilpailun aikana asetettiin 5000 pistettä. Tämä on käytännössä tarkoittanut n. 120-150 pisteen suorittamista per työpäivä. 150 punnerrusta päivän aikana on melko haastavaa, ainakin kilpailun alkaessa. Parin kuukauden harjoittelun jälkeen se on jo huomattavasti helpompaa 🙂

Nimenmuutos johtui kisan sisältöön tehdyistä muutoksista, alkuperäiseen kisaan lisättiin hyötyliikuntaa ja siitä tuo Functional -lisäys. Viimeisimmässä haasteessa pisteitä sai myös kävellen, juosten tai pyöräillen tehdyistä työmatkoista, ja joitain muitakin muutoksia sääntöihin tehtiin kuten portaiden käyttäminen lisättiin pisteitä kerryttäviin suorituksiin. Tammi-helmikuun kovat pakkaset aiheuttivat ainakin itselläni hieman vähemmän intoa työmatkapyöräilyyn, mutta se oli onneksi helppo kompensoida punnertamalla tai leuanvetoa harjoitellen.

Itse olen luultavasti pysyvästi vaihtanut toimistolle tullessani hissin portaisiin, jaksan punnertaa ja vetää leukoja jokaisen kisan jälkeen enemmän ja näin ollen kunto on ihan huomaamatta parantunut vaikka olenkin siistissä sisätyössä toimistossa, jossa ei normaalisti pitäisi tulla hiki työpäivän aikana.

Seuraavaa haastetta eli Ultimate Functional Training Challenge II:sta odotellessa,

Olli Herranen

Olli Herranen toimii järjestelmäasiantuntijana Ambientian Data Centre Services -ryhmässä

One Response to “Painaako työtaakka?”

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.