← Back to front page

Jes jes, nyt lähti!

 

Ensimmäinen viikko harjoittelua on jo takana. Tosi kivaa on ollut, ja olen oppinut hurjasti uusia asioita. Vaikka ensimmäinen viikko meni lähinnä tutustumiseen, olen kuitenkin päässyt mm. kääntämään tekstejä ja kokoamaan palautteita. Erityisesti käännöstehtävistä olen tykännyt, ja toivottavasti sellaisia on jatkossakin.

Mutta siis, otetaanpa vähän taaksepäin. Aloitetaan vaikka siitä, kuinka löysin tänne. Nyt olen rehellinen, ja paljastan, etten tiennyt Ambientiasta mitään ennen tänne tuloa. Jos olinkin vahingossa kuullut nimestä, olin sen muistijäljen onnistunut pyyhkäisemään kokonaan pois mieleni sopukoista. Harjoittelupaikan etsintä oli juuri kovassa vauhdissa, kun koulun portaalista onnistuin Kirsin ilmoituksen löytämään.

Harjoittelupaikkahan olisi periaatteessa voinut olla jo aiemminkin, mutta tyypillisenä hitaana hämäläisenä jätin hakemisen viime tinkaan. Siinä välissä tosin piti myös suorittaa ankaraa pohdintaa siitä, millaisessa yrityksessä haluaisin harjoitteluni suorittaa. Halusin paikan, joka tarjosi monipuolisia tehtäviä, ja kiinnostavan työympäristön.  Voitaisiin siis sanoa, että Kirsin ilmoitus tuli juuri kreivin aikaan!

Se oli kyllä oikea onnenpotku, sillä kyseessä oli äärimmäisen mielenkiintoinen paikka, joka tarjosi upeita mahdollisuuksia markkinointiviestinnän parissa. Luvassa olisi käytännön kokemusta koulussa eri opintojaksoilla käsitellyistä asioista. Päätin, ettei tällaista tilaisuutta sopinut jättää väliin, ja niinpä laitoin hakemusta eteenpäin. Eikä mennyt kauaakaan, kun sovimme jo haastatteluajan. Se poiki harjoittelupaikan, olenhan täällä nyt kirjoittamassa tätä blogimerkintää.

Taustastani sen verran, että Hämeenlinnaan muutto tapahtui aikanaan kolmisen vuotta sitten, kun pääsin opiskelemaan liiketaloutta Hämeen ammattikorkeakouluun. Siihen asti olin ehtinyt asua koko pienen ikäni samalla pienellä paikkakunnalla, mutta hyvin olen paikkani täältä kaupungin sykkeestä löytänyt, vaikka aluksi vähän hirvittikin. Opinnot alkavat olla jo aika hyvällä mallilla, ja enää pitäisi tämän harjoittelun lisäksi tehdä opinnäytetyö. Joten jos hyvin käy, ensi keväänä pitäisi minun olla opiskelijan sijasta vastavalmistunut tradenomi!

Koska viime viikko oli niin mukava, ovat odotukseni tulevien kuukausien suhteen korkealla. Nyt voi alkaa jo hieman jännittämään, millaisia tehtäviä Kirsi päänmenokseni oikein keksii.  Sitä odotellessa…

 

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.