← Back to front page

Työ tekijäänsä kiittää

Vuoden 2008 palkitut karnevaalitunnelmissa

Ambientialla on kehitetty lukuisia keinoja antaa positiivista palautetta työtovereille, joista esimerkkinä mainittakoon “Kehu työkaveri päivässä” -osio intranetissämme sekä “Kuukauden dokumentointityö”- ja “Kuukauden ilmapiiriteko” -maininnat. Ihmisten kiittämistä ei voi harrastaa vain kerran vuodessa vaan sitä pitää tehdä joka päivä, joka viikko ja joka kuukausi. Ainakin kerran vuodessa on kuitenkin hyvä kokoontua yhteen ympäri Suomea sekä Ruotsia, ottaa lasi kuohuvaa ja kilistellä palkintojen äärellä.

– Kiitoksen saaminen hyvin tehdystä työstä on asiantuntijan perusoikeus ja tämä valitettavasti toteutuu aina liian harvoin. Erilaisten palkintojen ja rutiinien rakentaminen asian oheen auttaa meitä kaikkia antamaan palautetta entistä paremmin ja useammin, taustoittaa toimitusjohtaja Ville Availa Ambientian perinteisiä palkitsemiskäytäntöjä.

Ambientialla palkitaan vuosittain pikkujoulujen yhteydessä vuoden kehittyjät, onnistujat ja menestysprojektit. Lisäksi Ambientian henkilöstö valitsee keskuudestaan “Vuoden ambientialaisen”.

– Ihmiset, jotka työskentelevät sähköisten välineiden kanssa arvostavat havaintojeni mukaan tällaisia juhlallisuuksia sekä paperille painettua diplomia, jonka voi ripustaa työpöytänsä viereen. Suurin osa palkintojen saajista on johdon valitsemia, mutta Vuoden ambientialaisen kohdalla halusimme tehdä poikkeuksen ja antaa henkilöstölle mahdollisuuden äänestää henkilöstä, joka saa myös parhaimman palkinnon, Ville jatkaa.

Tänä vuonna Vuoden ambientialaiseksi valittiin järjestelmäasiantuntijana työskentelevä Jussi Haaja Tampereen toimipisteestä. Hänet äänestettiin voittajaksi avuliaan asenteensa ja ammattitaitonsa ansiosta. Jussi palkittiin kahden hengen kuumailmapallolennolla. Aiemmin Vuoden ambientilainen -maininnan ovat saaneet sovelluskehittäjä Tero Jankkila, projektipäällikkö Minna Merisaari ja site builder Aleksi Palos. Palkinnot ovat vaihdelleet illallislahjakorteista iPodiin ja Nintendo-käsikonsoleihin.

Vuoden 2010 kehittyjäpalkinnon saajat

Vuoden ambientialaiseksi voi ehdottaa henkilöä, jonka tunnistaa seuraavasta kuvauksesta:

“Tämän henkilön osaaminen on alan huippua. Henkilöllä on halua jakaa osaamaansa ja kykyä motivoida ympäristöään. Vuoden ambientialaisen seurassa tuntee suurta ylpeyttä työskentelystä samassa yrityksessä. Tähän henkilöön voi luottaa sekä työtoverina että asiantuntijana. Hän hoitaa työnsä ja antaa omalla työpanoksellaan vielä sen kuuluisan pisteen iin päälle.”

– On tietysti hienoa saada tällaista suoraa vertaispalautetta, eli tottahan se hyvältä tuntuu, että omaa työpanosta arvostetaan näinkin paljon ja varmasti lisää motivaatiota yrittää parhaansa jatkossakin, kertoo tänä vuonna tunnustuksen saanut Jussi.

 

Vuoden Ambientialainen 2011 useampi palkinto käsissään

2 Responses to “Työ tekijäänsä kiittää”

  1. Henri Sora

    Minna, hienosti tehty kirjoitus. Tällaisia on mukava lukea!

    Mikko, kiitoksia kommentista! Vaikka itse olen puuhannutkin Ambientialla yli kymmenen vuotta, meno vaikuttaa yleensä varsin hyvältä. Palkitsemista ja pienempää kiittämistä on pohdittu välillä ankarasti, jotta kulttuuria on saatu mukavaan suuntaan. Itse olen naksutellut aiheesta myös blogissa osoitteessa https://blog.ambientia.fi/2011/02/28/documentation-recognition/

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.