← Back to front page

Parlamentin seinien sisällä

Wäinö Aaltosen kohua herättäneet patsaat istuntosalissa.

Wäinö Aaltosen kohua herättäneet patsaat vuodelta 1932 istuntosalissa.

Yksi Ambientian arvoista on asiakkaiden toiminnan ymmärtäminen, joten tutustuminen asiakkaidemme toimintaan on välillä paikallaan. Ambientian seitsemän hengen tiimi vieraili paukkupakkasien aikaan kansakunnan kehdossa eli Eduskuntatalossa. Tauon vuoksi saleissa ja ravintoloissa oli aivan hiljaista, mutta taustalla valmistauduttiin jo seuraavalla viikolla tapahtuviin valtiopäivien avajaisiin. Ajankohta tarjosi hiljaisuuden puolesta myös hyvän mahdollisuuden vierailla ns. pikkuparlamentin rakennuksessa.

Meitä kierrätettiin läpi korkeiden käytävien ja salien. Mielenkiintoisimmat puolet eduskuntatalosta olivat juuri ne puolet, joita ei tv-ruudulta yleensä näe: portaikot, katot, valaisimet… Eduskuntatyö etenee oma vauhtiaan ja teknologia omaansa. Kannettavat ovat vielä istuntosalissa kiellettyjä, mutta tabletteja siellä kuitenkin niiden näppäimistön puuttumisen vuoksi käytetään. Puheet ja aineistot on siitä paperia helpompi lukea läpi.

Rakennusten monimuotoinen arkkitehtuuri ja taide-esineet huipentuivat suuren valiokunnan katossa olevaan, toista tonnia painavaan kristallisommitelmaan, jota ei sijaintinsa vuoksi koskaan näy kamerakuvissa. Vähän bling-blingiä siis harmaiden poliitikkojenkin joukkoon tai oikeastaan yläpuolelle.

Ambientian konsultit valtiopäiväsalissa

Asiakkaiden toiminnan ja taustojen ymmärtäminen on tärkeää ja siksi vierailuja asiakkaiden luokse pyritään tekemään. Olemme aina kiinnostuneita näkemään uusia paikkoja, ihmisiä, toimialoja sekä prosesseja. Nyt tehty käynti tarjosi näkymiä talon toimintaan ja kulttuuriin. Nyt ymmärrämme taas varmasti paljon paremmin sitä ajoittaista kiirettä ja toistaalta hiljaisuutta, joka talossa aina vuoroin vallitsee. Kiitokset Eduskuntatiedotukselle mahtavasta vierailusta!

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.