← Back to front page

Eväitä tietämyksen luomiseen, kehittämiseen ja jakamiseen

NIVEUS LUX ja K3-Cubed järjestävät Helsingissä 26.4. “Tieto on Valtaa -tehosta toimintaasi ” -seminaarin, joka tarjoaa osallistujille kokonaisvaltaisen kuvan tietämyksenhallinnasta ja sen kriittisestä tarpeellisuudesta nykypäivän liiketoiminnassa.

Kehittämiskonsultti, KTT Harri Nieminen Ambientialta pitää seminaarissa oman puheenvuoronsa liittyen digitaalisten ratkaisujen rooliin tietämyksenhallinnassa.

Haastattelimme Sini Marttista, joka vastaa tapahtuman järjestelyistä NIVEUS LUXilla.

Sini, mikä on oma roolisi seminaarissa?

Olen vastuussa NIVEUS LUX liiketoiminnasta Suomessa. Liiketoimintamme on aloitettu helmikuussa 2012 ja kyseessä on ensimmäinen järjestämämme tapahtuma. Tehtävänäni on varmistaa, että järjestämme laadukkaan seminaarin, jonka sisällöllä on todellista arvoa asiakkaidemme liiketoiminnalle.

Miksi tällainen seminaari järjestetään ja mitkä ovat kävijätavoitteet?

Ikääntyvä työvoima, innovaatioiden kasvava merkitys ja tarve organisaatioiden kilpailukyvyn edistämiseksi. Lisäksi esimerkiksi kotimaassakin pinnalla olleet henkilöstön vähentämiset haastavat organisaatiot etsimään uusia ja tehokkaita ratkaisuja organisaatiossa olevan tietämyksen luomisen, kehittämisen, jakamisen sekä varastoimisen optimoimiseksi.
Aihe on ajankohtainen ja halusimme tuoda ulkomaalaista osaamista kotimaisten toimijoiden hyödynnettäväksi. Seminaari pidetään tarkoituksella pienenä hyvän vuorovaikutuksen takaamiseksi. Haluamme tarjota jokaiselle osallistujalle mahdollisuuden tutustua ja keskustella asiantuntijoidemme kanssa. Mukaan mahtuu ensimmäiset 40 ilmoittautujaa.

Kerro hieman seminaarin yhteistyökumppaneista.

Seminaari järjestetään yhdessä K3-Cubed Ltd:n kanssa, joka on tietämyksenhallinnan asiantuntijayritys Britanniasta. Yritys on tunnettu heidän lukuisista julkaisuistaan, patentoidusta K-Core mallista, sekä aktiivisesta toiminnasta KM yhteisössä ympäri maailmaa. Mukana on myös arvostettu Edinburghin yliopisto, joka tarjoaa osallistujille mahdollisuuden suorittaa Professional Knowledge Management sertifikaatti -kurssin edullisesti kotimaassa. Mukaan lähti myös Bläk Members Club, jonka avulla voimme taata osallistujillemme myös puitteiltaan unohtumattoman ja ainutlaatuisen seminaarikokemuksen.

Millaisia puhujia seminaarissa on luvassa?

Tavoitteenamme on tuoda alan tunnustetuimpia toimijoita maailmalta Suomeen. Iloksemme mukana on David Gurteen, joka voitti Ark Groupin elämäntyöpalkinnon työstään tietämyksenhallinnan parissa vuonna 2010. David Griffiths edustaa K3-Cubed Ltd:ta. Hän puhuu tietämyksenhallinnan kriittisestä tarpeellisuudesta liiketoiminnassa ja siitä, kuinka organisaatiot voivat tietämyksenhallinnan avulla tehostaa toimintaansa ja vahvistaa kilpailukykyään.
Mukana on myös Brian Moon, joka esittelee Concept Mapping -tekniikkaa ja Ambientian Harri Nieminen, joka esittelee digitaalisia ratkaisuja. Tarkoituksena on tuoda esille erilaisia ratkaisuja ja näkökulmia. Tietämyksenhallinta on teknologiaratkaisujen lisäksi myös paljon muuta. Puheenvuoroissa tuodaan esille käytännöratkaisuja ja esimerkkejä organisaatioiden todellisesta toimintaympäristöstä. Käytännönläheisyydestä pitää huolta myös Udo Flachsin asiantuntijapuheenvuoro.

Onko seuraavien seminaarien jatkosuunnitelmia jo selvillä?

Tarkoituksenamme on järjestää toinen seminaari ensi syksylle. Silloin aiheena on innovaatioiden strateginen johtaminen. Haluamme tuoda kotimaisille toimijoille inspiraatiota ja käytännön ratkaisuja maailmalta sekä edistää kansainvälistä verkostoitumista. Kotimaisen liiketoiminnan edistäminen on meidän kaikkien edun mukaista.


Kiitos haastattelusta Sini!

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.