← Back to front page

Wikistä yhteisöalustaksi

Atlassian Summit 2012 San Franciscossa

Maailman suosituin kaupallinen wiki-ympäristö eli Atlassianin Confluence siirtyy harkitusti kohti yhteisöllistä kollaboraatioalustaa. Nyt kerrotut uudistukset liittyvät versioon 4.3 josta on ilmestynyt tänään esiversio kumppaneiden katsottavaksi.

Ilmoituksia uusista tapahtumista

Vilkkaassa Confluence-ympäristössä uusia ilmoituksia uutisista, päivityksistä ja kommenteista saatta tulla lyhyessä ajassa varsin runsaasti. Uuteen versioon rekennetun notifikaatio-ominaisuuden ansiosta tieto päivityksistä kerätään samaan paikaan, josta läpikäynti ja vaikkapa keskustelun kommenttiin vastaaminen (käymättä edes keskustelusivulla) nopeasti on helppoa.

Muistiinpanoista tehtäviä

Tehtävälistojen lisääminen muistiinpanoihin on ollut mahdollista aikaisemminkin, mutta nyt tehtäviin voidaan kytkeä henkilöitä, lisätä ne omiin ilmoituksiin ja nähdä kokouspöytäkirjasta reaaliaikaisesti mitkä tehtävät ovat kesken ja mitkä valmiina. Siinä vasta onkin ajantasaiset muistiinpanot.

Kännyllä mukaan

Mobiiliversioita Confluencesta on ollut saatavana jo aikaisemminkin. Nyt perusominaisuudet on kuitenkin viilattu erilaisia päätelaitteita tukevaksi. Tämän ansiosta erillisiä teemoja ei välttämättä tarvita ja käytettävyys kaikkia käyttäjiä ajatellen saadaan paremmaksi. Jatkossa yhä merkittävämpi osa myös sisäisten ympäristöjen käytöstä tulee tapahtumaan muulla kuin perinteisellä tietokoneella.

Bill Arconati esitteli uutta Confluence-versiota

Sisältö on kuningas

Sisällön synnyttäminen vaatii välillä aikaa ja hermoja. Molempien säästämiseksi on luvassa tukku uusia ominaisuuksia:

  • Etsi ja korvaa -ominaisuus löytyy nyt editorista
  • Sisällön lähdekoodin saa editoitavaksi ja näkyviin uuden laajennuksen avulla
  • Sisältöön voi lisätä erilaisia palstoja valmiiden mallien mukaisesti
  • Confluence ymmärtää erilaisten linkkien määränpään ja osaa muuttaa linkin tätä vastaavaksi esimerkiksi tehtävien kohdalla
  • Kuvia ja muuta sisältöä voi liittää suoraan sisältöön ilman, että tiedosto tarvitsee siirtää palvelimelle tai edes pudottaa hiirellä sisältöön

Lopuksi on hyvä muistuttaa, että odotettu tykkäys-ominaisuus on mukana, sillä se on julkaistu jo versioon 4.2. Tämä saittaa hymyilyttää joitakin, mutta kyseessä on tärkeä matalan osallistumistason ominaisuus. Suurin osa käyttäjistä ei julkaise tietoa verkkoon ja vain osa on valmista kirjoittamaan kommentin. Sisällön tykkääminen on helppoa ja määrittelee samalla muille käyttäjille mikä on tärkeää. Erityisen tärkeänä palkintona, ja kannusteena jatkoon, tämä toimii luonnollisesti sisällön tuottajalle.

Näiden ominaisuuksien myötä nopeutta ja käyttäjäystävällisyyttä saadaan taas monta pykälää paremmalle tasolle. Ajatus, että kaikki tuottavat sisältöä yhdessä on yhä realistisempi.

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.