← Back to front page

Piste kerrallaan tsempaten

Neljä vuotta sitten Ambientialla käytiin ensimmäinen sisäinen kuntohaaste, Ultimate Push Up Challenge. Tuolloin 24 osanottajaa pitivät työpäivän aikana tasatunnein parin minuutin paussin tehdäkseen punnerruksia. Kevääseen 2011 mennessä haaste oli käyty pari kertaa ja kehittynyt matkan varrella. Ultimate Functional Training Challengessa pisteitä kerrytettiin punnerrusten lisäksi mm. askelkyykyillä ja leuanvedoilla. Tänä syksynä kaikkiaan seitsemättä kertaa käydyssä kuntohaasteessa pisteitä kirjanneita osanottajia oli 42 ja kaikkien yhteispistemäärä oli komeat 145720. Aktiivisimmat yksilöt ylsivät yli 10 000 pisteen henkilökohtaiseen saldoon, ja peräti 17 saavutti tavoittetasona olleen 5000 pistettä. Tämän päivän haastemallissa pisteitä voi kerryttää paitsi perinteisillä lihaskuntoliikkeillä myös työmatkaliikkumisella, portaiden kiipeämisellä sekä osallistumalla yhteisiin työliikunta-aktiviteetteihin – sählyyn ja kahvakuulailuun. Myös vapaa-ajan urheilusuorituksista on saanut jonkin verran pisteitä, vaikka pääpaino onkin ollut työpaikkaliikkumisessa.

Tänä syksynä noin kymmenen hengen porukka on kerääntynyt joka toinen torstai Hämeenlinnassa Innoparkin pihamaalle vetämään tunnin kahvakuulatreenit. Työnantajan tarjoamilla virkistysseteleillä maksettu kuulatunti aamutuimaan silloin tällöin vetreyttää mukavasti tietotyöläisen jäykistyneitä lihaksia. Itse olen ollut parilla viimeisimmällä tunnilla mukana, ja tarkoitus on jatkaa edelleen – pieni pakkanen saa liikkumaan vaan entistä tiuhempaan tahtiin.

Taistellen kohti parempia elämäntapoja

Kuinka sitten eksyin mukaan kahvakuulatunneille? Ja sählyvuoronkin kävin testaamassa ensimmäistä kertaa sitten viisivuotisen urani Ambientialla? No, vaikka työ on mukavaa niin välillä se voi olla myös rankkaa. Kun paukut loppuu niin on hienoa, että työnantajakin välittää ja tsemppaa tekemään muutoksia. Osana työhyvinvoinnin tukemista Ambientia on stressaavissa työ- ja elämäntilanteissa alkanut kannustaa liikkumiseen ja elämäntapojen parantamiseen tukemalla kahden kuukauden mittaista personal trainer -jaksoa, niin taloudellisesti kuin yhdessä työterveyden kanssa vaikutuksia silmällä pitäen. Itse nyt kuutisen viikkoa tätä uutta elämäntapaa noudattaneena kokemukset ovat olleet erittäin myönteisiä, hyvin monella tapaa. Olo on ollut pirteämpi, uni on tullut paremmin, lihasjumit ovat pysytelleet loitompana ja kilotkin ovat alkaneet karisemaan. Pitkä matka on toki kuljettavana ja entistä enemmän pitää tsempata jotta tästä todellakin tulisi elämäntapa, eikä vain mikään pikainen kuuri. Meidän työpaikalla tsemppihenki on kyllä vahva noin muutenkin, ei vain virallisten kuntohaasteiden aikana, joten uskon että myös tähän projektiin saa tukea niin halutessaan.

Viimeisin UFTC-haaste päättyi sopivasti pikkujoulupäivänä marraskuun lopulla, jossa kaikkia 5000 pisteen rajan ylittäneitä muistettiin pienellä palkinnolla. Suurinpaan osaan haasteista olen ottanut osaa mutta aina on motivaatio ja puhti loppunut kesken. Nyt ihka ensimmäistä kertaa saavutin tavoitteeni ja ylitinkin sen, ja olen ylpeä kaikista 6020 pisteestä jotka sain kasaan! Palkinnoksi saatu violetti tuubi-huivi onkin nyt kunnia-asusteeni! Seuraava haaste onkin jatkaa portaiden käyttöä hissin sijaan edelleen.

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.