← Back to front page

Kissa kiitoksilla elää

Kiitos. Lyhyt, ytimekäs, positiivinen, helppo ja nopea. Kiittäminen on palautteenantoa parhaimmillaan ja suora palaute on parasta.

Ambientia jakaa kiitosta tekijöillensä poikeuksellisen monipuolisesti. Kiittämisen kulttuuria ylläpidetään mm. kehu työkaveri päivässä, kuukauden dokumentointityö, vuoden kehittyjä, vuoden ambientialainen, vuoden projekti –palkinnoilla. Muutamia nyt vain luetellakseni. Usein palkintoja ja kiitospuheita keksitään jakaa henkilöstölle silloin kun pikkujouluohjelmaan kaivataan täytettä. Meillä Ambientiassa kiitosta ja palkitsemismuotoja on ylläpidetty jo vuosia ja uusia ”titteleitä” otetaan käyttöön tarpeen ja tilanteen tullen. Ja mikä parasta, kiitos ei ole kertakäyttötavaraa vaan perinteen jatkuvuudesta huolehditaan. Erityisen ylpeitä voimme olla siitä, että kiittämisen kulttuuria ylläpidetään aidosti, ei hampaat irvessä.

Kiitetyt ja kehutut ambientialaiset vm. 2012

Tietotekniikan liitto ry julkaisi aiemmin syksyllä perinteisen palkkatutkimuksensa. Palkkatutkimus toteutetaan vuosittain ja sen tavoitteena on seurata Suomen tietotekniikka-ammattilaisten ansiotason, tehtävien ja työolojen kehitystä. Työympäristöön liittyvistä tekijöistä vastaajat arvioivat vapaa-ajan riittävyyden, työtehtävien haastavuuden ja kiinnostavuuden ja työtovereiden jälkeen neljänneksi tärkeimpänä kykyjen ja osaamisen huomioimisen. Kiitoksella on siis sijaa myös IT-osaajien arvomaailmassa.

Vuoden ambientialainen Tuuli Aalto-Nyyssönen

Ambientian vuosittainen kohokohta koettiin henkilöstön pikkujouluissa, jossa henkilöstön palkinnot ja tunnustukset jälleen jaettiin. Vuoden ambientialainen valitaan vuosittain äänestämällä ja uskon, että kollegoilta saatu kiitos on tässä kiitoksessa se merkittävin tekijä. Ketäpä ei lämmittäisi perustelut, joissa sanotaan mm. näin: ”Vuoden Ambientialaisen kanssa toimiessa tulee hyvälle tuulelle. Hän piristää, motivoi ja aktivoi niin omat joukot kuin asiakkaatkin. Hän on säteilevä ammattilainen, jonka poikkeuksellinen kyky hahmottaa ja kuvata monimutkaisia kokonaisuuksia yllättää joka kerta.” Onnea Tuuli! Ja kaikki muutkin palkitut ja kehutut.

Vanha kansa sanoo, että kissa kiitoksilla elää. Ei elä enää. Nykypäivänä kiitoksella elää moni muukin eläinlaji. Ja työntekijä. Oman alansa rautainen ammattilainen on kiitoksensa ansainnut. Kiitos siis kaikille ambientialaisille. Olette jälleen tehneet upeata työtä! Enkä malta olla kiittämättä teidän loputtomasta innostuksestanne työtänne kohtaan! Sitä on kunnia olla todistamassa.

One Response to “Kissa kiitoksilla elää”

 1. Tuuli

  Hei kappas! Siinähän on mun kuva 🙂

  Olipas kiva, kun kerättiin meidän ryhmään parit skumpat ja lisäksi vielä Mikolle valokuvauskilpailusta tabletti! Kiitoksia siis.

  Ja vielä samasta aiheesta jatkaen – yksin näitä hommia ei sankaroida on hienoa kun on ammattilaisia ympärillä antamassa projekteille oman panoksensa osaamisen muodossa.

  Lisään tähän toisen sananlaskun:
  “Kantapään kautta”

  Muistaakseni mainitsin myös jossain tilaisuudessa (olisikohan ollut juuri pikkujouluissa), että yhdessä myös virheistä oppii paljon enemmän. Ehkä seuraavaan Ambientian juhlatilaisuuteen voisi lisätä uuden pystin – Paras oppiminen ja tiedon jakaminen. Enkä nyt tarkoita mitään töttöröhattua, jossa lukee isolla “VIRHE” vaan nimenomaan sitä, että uskallamme ottaa epäonnistumisia esille ja kertoa niiden kautta saadusta oppimisprosessista ja hyvistä tuloksista joihin ei välttämättä ilman harmittavaisia takaiskuja olisi edes päästy.

  Rock on! Kiitos Outi postauksesta 🙂

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.