← Back to front page

Ruusukkeita ja papukaijamerkkejä

On tilinteon hetki vuoden 2012 tapahtumien osalta. Vuosi tuotti paljon positiivista, mutta kasvuyrityksessä koetaan välillä myös kasvukipuja. Päättyneen vuoden osalta molemmat jäivät kuitenkin edellisvuotta pienemmiksi.

Hienoista tunnustuksista parhaiten mieleen on jäänyt Tekniikka&Talous -lehden 99 lupausta artikkeli keväältä 2012. Siinä listattiin satakunta suomalaista tulevaisuuden yritystä eri toimialoilta. Ambientia oli listalla puolivälin tuntumassa eli siis 56. kaikista suomalaisista yrityksistä. Huikeaa! Listojahan viime vuonna kyllä riitti: oltiin kuudetta kertaa peräkkäin Deloitten Technology Fast50 -listalla, Tietoviikon 250 suurinta IT-yritystä Suomessa -listalla, Kauppalehden menestysyritykset-listalla sekä Asiakastiedon Suomen Vahvimmat -yritys.

Jira and Confluence Nordic Conference keräsi salin täyteen yleisöä.

Vuoteen mahtui myös fyysisiä muutoksia. Henkilöitä palkattiin lisää, joten Joensuussa ja Tukholmassa toimistot muuttivat uusiin tiloihin. Hämeenlinnassa ja Helsingissä taas tiloja laajennettiin selkeästi aiempaa suuremmiksi.

Pitkäkestoisen panostamisen ansiosta Ambientiasta tuli keväällä 2012 Pohjoismaiden toinen Liferay Gold Partner. Atlassian-osaamiseen panostaminen taas näkyi Enterprise Expert -statuksena, joka kertoo laaja-alaisesta palveluvalikoimasta ja kyvystä toteuttaa suuria projekteja. Enterprise Experttejä on globaalisti vain parikymmentä ja vielä harvemmalla on myös Atlassian Platinum Expert -status. Se kertoo syvästä osaamisesta ja suuresta asiakasmäärästä. Atlassian-ympäristöihin liittyen järjestimme syksyllä Finlandia-talossa myös onnistuneen Jira & Confluence Nordic Conferencen. Se oli ensimmäinen Pohjoismaissa järjestetty alan konferenssi.

Taloudellisesti vuosi oli kannattava ja kasvua 6,6 miljoonan euron liikevaidolla syntyi 16 % edellisvuoteen nähden. Kovan pitkäkestoisen kasvun kipuiluja vähentämään nimitettiin vuoden aikana sekä HR-päällikkö, että kehityspäällikkö. Näin varmistamme riittävän jatkuvan kehittämisen projektiprosessien ja henkilöstön osalta.

Alkaneena vuonna olemme entistä enemmän näkyvillä Liferayhin ja Atlassian-ratkaisuihin sekä niihin liittyviin uusiin laajennuksiin liittyen. Tulemme järjestämään useita tilaisuuksia ja tuomaan esille myös uusia ratkaisuja. Tänä vuonna puhutaan sosiaalisesta intranetistä, hakutulosten visualisoinnista, videoista ja mobiilikäytöstä.

Kiitokset hyvästä päättyneestä vuodesta kuuluu asiakkaillemme, loistavalle tiimillemme sekä tietysti kumppaneille! Tästä on mukava jatkaa eteenpäin vuoden 2013 osalta!

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.