← Back to front page

Teollinen internet ja viisi tärkeää linkkiä

teollineninternetTeollinen internet on monimutkainen ilmiö ja sen vaikutukset ulottuvat liiketoiminnan suunnittelusta, laite- ja sovellusarkkitehtuurien kautta aina palvelumuotoiluun saakka. Tähän artikkeliin on kerätty valikoima artikkeleita ja esityksiä, joiden avulla avata silmät nähdä teollisen internetin mahdollisuudet ja avartaa omaa näkemystään ilmiön eri ulottuvuuksista.

Pushing the Boundaries of Minds and machines. Peter C. Evans and Marco Annuziata:  http://www.ge.com/mindsandmachines

Aivan ensimmäiseksi kannattaa suunnata Evansin ja Annuziatan loistavaan katsaukseen koko ilmiön ytimeen suoraan teollinen internet –käsitteen luoneelta GE:ltä. Linkin takaa löytyy loistava tiivistys ilmiön lähtökohdista ja vaikutuksista. Sen lisäksi he ovat jaotelleet myös toimialakohtaisempia näkökulmia teollisen internetin hyötyihin ja mahdollisuuksiin. Kannattaa tutustua myös GE:n case-esimerkkeihin http://www.ge.com/stories/industrial-internet. Ne avaavat ajatusta ja mahdollisuuksia konkreettisesti.

Lessons for the Industrial Internet, Tim O’Reilly http://www.slideshare.net/timoreilly/lessons-for-the-industrial-internet-pdf-with-notes

Mediavaikuttaja Tim O’Reilly on kasannut ytimekkään katsauksen Teollisen Internetin  suunnittelufilosofiaan. Hän onnistuu samalla ihailtavasti rohkaisemaan kokeiluja ja ymmärtämään epätäydellisyyttä.

Designing the Industrial Internet, Dane Petersen, http://www.slideshare.net/thegreatsunra/industrial-internetslides2013

Suunnittelunäkökulmaa teollisen Internetin toteuttamiseen on puolestaan tarjolla GE:llä toimivan interaction designerin Dane Petersenin laajassa esityksessä. Hän esittelee mm. erittäin pätevän frameworkin ratkaisuiden suunnitteluun.

Lead by Design: Bringing Design Culture into the Industrial Internet Age, Greg Petroff, GE http://www.slideshare.net/GrowConf/2-greg-petroff

GE:n Greg Petroff lähestyy aihetta designin lähtökohdista. Hän korostaa erityisesti myös Ambientian hyväksi havaitsemia nopean prototyypityksen ja käyttökokemussuunnittelun periaatteita konkreettisia esimerkkejä unohtamatta.

Forbes: 5 Ways The Industrial Internet Will Change Manufacturing
http://www.forbes.com/sites/ciocentral/2012/11/29/5-ways-the-industrial-internet-will-change-manufacturing/

GE:n Jody Markopoulos on kirjoittanut tiiviin mutta täynnä asiaa olevan artikkelin teollisen internetin vaikutuksesta valmistavaan teollisuuteen. Teksti on pakollista luettavaa ilmiön syvempää ymmärrystä ja konkretiaa halajaville. Keskeisinä teemoina ovat tiedon hyödyntäminen, ennustava analytiikka, mobiliteetti sekä pilviteknologian mahdollisuudet.

Bonuslinkkinä kannattaa ehdottomasti käydä lataamassa ilmainen (mutta laajennettavissa oleva) Jon Brunerin Industrial Internet –ekirja. Se kokoaa samojen kansien väliin Teollisen Internetin olennaisimmat näkökulmat aina turvallisuudesta lähtien.

Teollinen Internet on pian arkipäivää ja keskeiseksi kysymykseksi onkin muodostumassa kuka pystyy nopeimmin omaksumaan ja sovittamaan käsitteen kiinteäksi – ja konkreettisia hyötyjä tarvjoavaksi – osaksi omaa liiketoimintaansa. Tämän saavuttaminen on myös suomalaiselle teollisuudelle tärkeää. Ajatuksia saa yllämainituista lähteistä. Nyt puuttu enää toteutus.

Juttusarjan aiemmat osat:
•    Matkalla kohti teollista internettiä
•    Teollinen Internet – uusi teollinen vallankumous nyt saatavilla netissä

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.