← Back to front page

ShipIt Day XII: Kerro se videoin

Nelisen viikkoa sitten pidimme HR-Outin ja toimari-Villen kanssa tuumaustuokio siitä, kuinka panostaa Ambientian sosiaalisen median kanaviin ja tuoda myös HR-näkökulmaa esille niiden kautta paremmin. Outin kanssa olimme huomanneet tarpeen kehittää erityisesti Youtube-kanavan sisältöä ja jakaa sitä kautta enemmän materiaalia ulospäin. Videoista on ollut usein keskustelua, mutta niiden tuottaminen on koettu työlääksi ja raskaaksi. Syntyi idea kuvata tulossa olevasta Hämeenlinnan toimipisteen ShipIt Day:stä videoita ja näyttää niiden avulla, että videoiden tekemisen ei tarvitse olla niin hankalaa kuin miksi se mielletään.

Keskiviikko-iltapäivänä raapustin A3:lle jonkinlaisen kuvakäsikirjoituksen siitä, mitä päässäni videoiden osalta liikkui. Alkuperäinen ajatus oli, että seuraisimme kahden eri projektin etenemistä torstain ja perjantain aikana, ja koostaisimme sitten klipeistä yhdet videot. Torstaina aamusta aloin kuitenkin miettimään, että ehkä pääsisimme vielä helpommalla jos julkaisemme pätkät erillisinä, ja koomme ne Youtubessa omiksi soittolistoikseen, jolloin niitä voidaan jakaa ulospäin myös projektikohtaisina kokonaisuuksina.

1982111_687257037984484_1765856209_nKuvakäsirjoituksen pohjalta aloimme torstaina klo 12 Outin kanssa puuhaamaan oman ShipIt Day -projektimme kimpussa. Outi oli sopinut kahden projektitiimin kanssa siitä, että saamme kuvata heidän työskentelyään. Toinen projekteista oli Ambientian oma tarjousportaali, jonka parissa työskenteli hieman isompi ryhmä erilaisia osaajia: ohjelmoijia, käyttöliittymäsuunnittelijoita, projektipäällikkö ja myynnin edustaja.

Tutustu tarjousportaali-projektin videoklippeihin

Toinen, hieman erityyppinen projekti oli kahden hengen tiimin työstämä puhevalo&huonesensori-projekti, jonka edistymistä oli hyvin mielenkiintoista seurata.

Tutustu puhevalo&huonesensori-projektin videoklippeihin

fbvideotTorstai-iltapäivän aikana päädyimme siihen, että julkaisemme heti jo valmiiksi saadut klipit, jolloin saamme ns. reaaliaikaisesti kerrottua ShipIt Dayn kulusta ulospäin. Mitäpä sitä valmista aineistoa turhaan panttaamaan. Tästä tuli kiitosta ainakin Ambientian sisältä muiden toimipisteiden työntekijöiltä, että pystyivät videoiden kautta hieman seuraamaan mitä Hämeenlinnan suunnalla parhaillaan puuhataan.

Olen itse aikaansaannoksiimme ja projektin kulkuun todella tyytyväinen. Saimme aikaiseksi paljon ja vielä enemmänkin mitä oli suunniteltu. Itse ainakin innolla keskityin tähän hieman vaihtelua tuovaan työproggikseen ja mietin koko ajan, mitä voisimme vielä tehdä, että saamme tästä kaiken hyödyn irti.

Tuottelias olo 🙂

Leave a Reply

  • (will not be published)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.