← Back to front page

Eviran Oiva-palvelulle tunnustusta avoimuudesta

oivahymy.fiAmbientian, yhdessä Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen(Tike) kanssa, Elintarviketurvallisuusvirasto Eviralle toteuttama Oivahymy.fi -palvelu on saanut osakseen runsaasti positiivista palautetta.

Oiva on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, jonka myötä elintarvikevalvonnan tarkastustiedoista on tullut julkisia ja niihin on nyt kaikille avoin pääsy. Tarkastustiedot tulevat palveluun sitä mukaan, kun tarkastuksia tehdään. Tämän lisäksi Oiva-arvosanat tulevat myös tarroilla näkyviin elintarvikekiinteistöihin. Oiva-palvelu on tehnyt elintarvikevalvonnasta yhtenäisempää ja läpinäkyvämpää ympäri maata. Palvelu antaa myös yrityksille mahdollisuuden kertoa kuluttajille omasta toiminnastaan.

Oiva-palvelu sai myös tunnustusta erinomaisuudestaan huhtikuun alussa, kun Tutkivan journalismin yhdistys palkitsi sen Jääraappa-palkinnolla. Palkinto on tunnustus avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisäämisestä yhteiskunnassa.

Tutustu Oiva-palveluun osoitteessa www.oivahymy.fi

Leave a Reply

  • (will not be published)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.