← Back to front page

Teollinen internet – turha hötkyillä

Maailmassa on aina meneillään mitä ihmeellisimpiä kehityssuuntia, ja uusia tuotteita ja palveluita yritetään tuottaa tarjolle. Niihin on erittäin suositeltavaa suhtautua hyvin suurella varovaisuudella ja pitää yllä korkeaa skeptisyyttä. Sama koskee tällä hetkellä meneillään olevaa teollisen internetin vouhotusta.

Bill Gatesin väitetään sanoneen vuonna 1981, ettei näe mitään syytä, miksi henkilökohtaisen tietokoneen muistin pitäisi olla enemmän kuin 640 kt. Edelleen IBM:n Thomas Watson arvioi vuonna 1949, että maailmassa on tarvetta ehkä viidelle tietokoneelle. Muita tällaisia enemmän tai vähemmän pieleen menneitä ennustuksia voi lukea esim. http://www.rinkworks.com/said/predictions.shtml, jos siis sattuu olemaan pääsy jollekin noista viidestä tietokoneesta.

Market-Visio Oy:n tekemän tutkimuksen mukaan  noin 70 % suomalaisista organisaatioista suhtautuu tällä hetkellä passiivisesti teollisen internetin mukanaan tuomiin mahdollisuuksiin. Alla olevan kuvan mukaan mukana on kuitenkin myös 17 % kellokkaita ja uskalikkoja, jotka jo käyttävät teollisen internetin ratkaisuja hyväkseen.

ScreenShot005

Lähde: http://www.marketvisio.fi/fi/ajankohtaista/uutiset-marketvisio/2039-meneeko-seuraava-teollinen-vallankumous-suomalaisilta-yrityksilta-ohi

Saman tutkimuksen mukaan teollisen internetin mukanaan tuoman uuden liiketoiminnan potentiaali on yksistään Suomessa vuonna 2020 noin 1,4 miljardia euroa. Viimeistään tämän pitäisi herättää ajatuksen siitä, että onko teollinen internet vouhotusta vai pitäisikö suomalaisten teollisuusyritysten johtajien kiireesti tarttua tuumasta toimeen ja alkaa miettimään, mitä uusia liiketoimintamahdollisuuksia teollinen internet ja asioiden internet voisi mahdollistaa.

Toisaalta, ainahan on myös mahdollisuus linnoittautua uutta vastaan, kuten esim. perinteisiä taksipalveluita tuottavat yritykset tekivät Lontoossa, Berliinissä ja Pariisissa ja menivät lakkoon. Siitähän sitten kylläkin seurasi se, että Uberin sovelluksen kautta tehdyt tilaukset Lontoossa lisääntyivät 850 % (http://www.taloussanomat.fi/autot/2014/06/12/taksilakosta-tuli-oma-maali-uber-tilaukset-pomppasivat/20148318/304)

Me Ambientiassa uskomme teollisen internetin mahdollisuuksiin ja teemme sen parissa tiiviisti töitä. Jos asia kiinnostaa, niin soita 040 707 4143 tai meilaa olli.aro@ambientia.fi ja sovitaan tapaaminen.

 

www.teollineninternet.fi

Leave a Reply

  • (will not be published)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.