← Back to front page

Ambientialaiset norsupalloilemassa

Ambientialla työntekijöitä kannustetaan kokeilemaan kaikenlaista uutta ja tuntematonta – oli se sitten moottoripyöräilyä, golffausta tai mitä tahansa mitä mieleen tulee. Osaa lajeista kokeillaan tosissaan, osaa enemmän tai vähemmän pilke silmäkulmassa. Alunperin meillä ehkä jälkimmäiseen kategoriaan kuulunut Norsupallo on raivannut tiensä vakavasti otettavaksi lajiksi. Elokuun toisella viikolla vuonna 2014 Ambientian edustusjoukkue, Ambientia NPK Hipsters, otti toista kertaa osaa Norsupallon MM-kisoihin.

Mitä se suuremmalle yleisölle kenties tuntematon Norsupallo sitten on? Lyhyesti sanottuna se on jalkapalloa, jossa tuttu nahkakuula on korvattu isolla jumppapallolla. Muitakin sääntömuutoksia löytyy, mutta suurin pelin luonnetta muokkaava tekijä on tuo pelivälineen vaihtaminen suurempaan versioon.

Perjantaina 15.8.2014 yhdeksän ambientialaista käänsi nenänsä kohti Kyrönniemeä, Savonlinnaa. Päivän aikana siellä oli tarkoitus ratkaista Norsupallon Firmasarjan maailmanmestaruus. Vuosi takaperin ensikasteen MM-tasolla saanut Ambientia NPK Hipsters lähti muutamalla uudella innokkaalla vahvistuneena parantamaan edellisvuoden suoritusta. Tavoitteet olivat muutamasta viime hetken sairastapauksesta huolimatta asetettu korkealle.

Paikalle oli saapunut myös Ninni Norsu

Paikalle oli saapunut myös Ninni Norsu

Hipstersin kanssa samaan alkulohkoon oli arvottu neljä muuta joukkuetta. Vastaan astelisi Neste Mertala, Itä-Helsingin Saapas, Savon Mafia ja Pokerisivut.com/EFC Tunkkiruni. Alkulohkon pelit sujuivatkin kuin unelma, kun ainoa tappio tuli avausottelussa Neste Mertalaa vastaan. Avausottelua ennen oli kuitenkin todettu, että vastustaja koostui pääasiassa edellisen vuoden maailmanmestaruuden voittaneen Saimaa-lehden pelaajista. 3-0 tappio ei siis ollut katastrofi, koska pelejä oli vielä sen verran jäljellä, että jatkoonpääsy oli vielä täysin omissa käsissämme. Neste Mertalan joukkue muuten jatkoi aina maailmanmestaruuteen asti, häviämättä peliäkään.

Seuraavat kolme alkulohkon peliä menivät siis NPK Hipstersin osalta paremmin – kolmen pelin voittoputken jälkeen lopputuloksena oli alkulohkon toinen sija, maalierolla 17-6. Lohkon toiselta sijalta oli hyvä suunnata jatkopeleihin.

Välillä oli aikaa ottaa rennosti

Otteluiden välillä ehdittiin myös ottaa rennosti – mallia näyttää Matias

Vastaan asettui joukkue nimeltä TEAM Rakennusliike R.Lempinen. Tasaisen ja vaiherikkaan väännön jälkeen ottelu oli varsinaisen peliajan jälkeen tasan 2-2, ja mitalipeleihin pääsy ratkaistaisiin rangaistuspotkulla. Puolesta kentästä tyhjään maaliin potkaistavia rangaistuspotkuja ei kuitenkaan ehditty nähdä kuin kaksi kappaletta. NPK Hipstersin kohtaloksi koitui sijat 5-8 ja katkeransuloinen kotimatka – kaksi peliä liian aikaisin. Lempisen joukkue jatkoi aina pronssimitaleille asti.

Mitä tästä reissusta jäi sitten käteen? Ainakin hyvä mieli. Pelikaverit olivat mahtavia (sekä oma joukkue että vastustajat –  erityismaininta ja terveiset Itä-Helsingin Saappaalle!), sää suosi ja Hipstereiden pelikin oli kehittynyt edellisvuodesta. Norsupallon MM-kisat on loistava hyvän mielen tapahtuma, johon osallistumista voin vilpittömästi suositella kaikille! Kenties vuoden päästä Kyrönniemen kentällä nähdään entistä kokeneempi ja parempi Ambientia NPK Hipsters!

Ambientia NPK Hipsters - 2014

Ambientia NPK Hipsters – 2014
Laura Savolainen, Matias Mäkinen, Kati Komulainen, Miika Turunen, Toni Tevana, (Ninni Norsu), Lauri Hiltunen, Jussi Kukkonen, Tuuli Aalto-Nyyssönen ja Antti Pöllänen

Leave a Reply

  • (will not be published)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.