← Back to front page

Suomen osaamisvajeeseen helpotusta

Ambientia tarjoaa Liferay-koulutusta

Liferay Road Show -tilaisuudessa esitellään Liferayn uuden version huimia ominaisuuksia.

Toisilla on työtä, toisille sitä ei löydy mistään ja jotkut avoimet paikat vain jäävät täyttämättä. Moni it-alan yritys onkin paininut viimeisimmän ongelman kanssa – osaajia ei vaan yksinkertaisesti löydy mistään. Lääkkeeksi tarjotaan usein entisiä nokialaisia tai muualta isoista yrityksistä ulkoistunutta työvoimaa.

Isot organisaatio toimivat usein niin valtavien ympäristöjen parissa, että erityisosaaja on työskennellyt vain hyvin kapean osaamissektorin parissa. Tämä osaaminen ei sitten suoraan konvertoidukaan erilaisten ratkaisujen tuottamiseen, kun työpaikkaa pitäisi vaihtaa. Yhdistämällä tähän vielä toisenlaisten teknologia-alustojen tuntemus ollaan helposti tilanteessa, joka voi vaatia hyvinkin paljon koulutusta. Kaikkea osaamisvajetta ei järkevän mittaisella koulutuksella pystytä paikkaamaan, mutta osan varmasti.

Ambientia haluaa auttaa tässä Suomen osaamisvajeessa omalta osaltaan. Ryhdymme nyt ihan tosissamme kouluttamaan Liferay-osaajia lisää tähän maahan. Moni voi tietysti ihmetellä, että miksi ihmeessä Liferay-koulutusta ja mikä tämän merkitys voi olla.

Valtio, kunnat, ev.lut.kirkko ja lukuisat suuret sekä pienet yritykset ovat valinneet Liferayn asiointipalvelujensa alustaksi verkkoon. Liferay-pohjaisien palvelujen rakentamista on toki tehty Suomessa jo vuosia, mutta viimeisen kahden vuoden aikana asia on noussut kunnolla pinnalle. Osaajista on ollut pulaa jo pidempään ja työtä on ostettu Aasiasta. Suomalaisen sertifioidun Liferay-koulutuksen avulla on mahdollisuus saada koulutettua Suomeen enemmän sovelluskehittäjiä, jotka pystyvät rakentamaan Liferay-pohjaisia ratkaisuja.

Itse näen keskeisinä syinä Liferayn suosioon mm. Suomen pitkät perinteet avoimen lähdekoodin ratkaisujen hyödyntämisessä, kustannustehokkuus sekä aiempaa ketterämpien ympäristöjen hakeminen. On viimein tullut järkevä vaihtoehto tuotteille, joiden kanssa palaa hermot, aikataulu, toteutustiimi ja budjetti. Tokihan siihen jokainen järkevä kehitysihminen tarttuu.

Liferay-koulutusta tarjotaan ylläpitäjille, sisällön tuottajille sekä sovelluskehittäjille. Näistä viimeinen eli sovelluskehittäjät ovat osaamisvajeen osalta keskeisessä roolissa. Heidän työpanoksensa on hankkeissa ylivoimaisesti suurin ja tehtävä vaatii kaikista eniten osaamista. Koulutusohjelma on hyvin rakennettu, mutta juuri Liferayn parissa työnsä aloittanut uusi tiimi tulee tarvitsemaan tukea silti vielä senkin jälkeen.

Ambientia solmi koulutukseen liittyvän sopimuksen Liferay kanssa vuoden 2015 alussa ja on kouluttanut ensimmäisen sertifioidun kouluttajan vuoden 2014 aikana tähän työhön. Nyt meillä on ensimmäinen virallinen Liferay-kouluttaja Suomessa – huippua!

Leave a Reply

  • (will not be published)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.