← Back to front page

Helmien poimintaa – oikeaa työkaveria etsimässä

Saimme vuoden ensimmäisiin avattuihin työpaikkoihin määräaikaan mennessä yhteensä yli sata hakemusta – iso kiitos! Hakemusten käsittelyyn ja lopulta rekrytointipäätökseen osallistuu monta ihmistä, mutta näin alkuvaiheessa käyn ne läpi liiketoiminta-alueen johtajien kanssa. Kysymme jokaisen hakijan kohdalla seuraavat kysymykset:

7G3A27301) Onko hakija asenteeltaan, kokemukseltaan ja osaamiseltaan sellainen osaaja, jota etsimme juuri nyt?

2) Löytyykö hakijan osaamisesta ja kokemuksesta sellaista, jolle meillä olisi tarve ja mahdollisuus tarjota tehtäviä, jos hiukan järjestelemme nykyisiä tehtävänkuvia?

3) Onko hakija sellainen, että meillä olisi hänen osaamiselleen mahdollisesti tarvetta tämän vuoden aikana?
Jos yhteenkin kysymykseen vastaus on kyllä, onnittelut: olet jatkossa!

Rekrytointiprosessi perustuu henkilöstösuunnitelmaan, joka on tehty Ambientian strategian perusteella. Vaan hyvätkin suunnitelmat muuttuvat: joku ilmoittaa jäävänsä perhevapaalle, toinen lähtee tekemään töitä vain etänä muutamaksi kuukaudeksi, kolmas lähtee liukkailla keleillä hakemaan postit crockseissaan – ja on kuusi viikkoa poissa pelistä. Toki tämä toimii myös toisin päin! Joku kysyy mahdollisuutta palata vaikkapa osa-aikaisesti vapailtaan suunniteltua aikaisemmin, toinen saa opintonsa valmiiksi hyvissä ajoin ennen määriteltyä ja kolmas haluaa siirtyä mielenkiintoisempaan tehtävään Ambientian sisällä. Kun etsimme riveihimme tekijää, et tule vain yhdeksi tiileksi seinään: sinä tulet osaksi verkostoa, jossa jokaisen osaaminen, kokemus ja halu kehittyä merkitsevät. Verkosto muuttuu luonnostaan jatkuvasti, joustaa tarvittaessa ja muuntuu kulloiseenkin tilanteeseen nähden parhaaksi mahdolliseksi toteutettavissa olevaksi yhdistelmäksi!

Tämän vuoksi ensimmäisinä hakijoiden joukosta erotut sinä, joka olet avannut työkokemuksesi, osaamisesi, asenteesi ja oppimishalusi parhaiten. Vaikka juuri kaavailtuun tehtävään sinulla ei olisikaan toivomiamme taitoja, voi joku muu (ehkä vielä suunnitteluasteellakin oleva) paikka olla sinulle juuri oikea! Tämän vuoksi on tärkeää, että ansioluettelostasi löytyvät sekä olennainen osaamisesi, sen nykyinen taso että suunta, johon haluat itseäsi kehittää.

Jos olet vasta löytänyt Ambientian ja huokaiset harmista, että vuoden ensimmäinen haku jäi huomaamatta, pistä silti ansioluettelosi kuntoon: avoimen hakemuksen voit jättää edelleen tuttuun jobs@ambientia.fi -laatikkoon. Joka ikinen laatikkoon tullut viesti luetaan ja kiinnostavat hakijat otamme mukaan prosessiin heti kun siihen on mahdollisuus!

P.S. Edellisessä postauksessa kerroin muutamia vinkkejä timanttiseen hakemukseen, ja tässä vielä muutama: oikoluetuta tekstisi, tarkista erityisesti että nimet ovat oikein, ja lisää liitteet pdf-muodossa. Ylimääräisiä pisteitä täällä saa kuulemma myös @iki.fi -osoitteesta, mutta vakuutan että yksinomaan sen perusteella päätöksiä ei kyllä tehdä 😉

Leave a Reply

  • (will not be published)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.