← Back to front page

Vinkkejä Liferay-kehitykseen

Kesä taitaa viimein olla täällä – yöt ovat valoisia, aamut lämpimiä ja illat kauniita. Osa ambientialaisista onkin jo jäänyt lomailemaan, osalla se vaatii vielä viimeisen viikon tai pari kestävää rutistusta.

Henkilökohtaisesti tämä kevät on töiden merkeissä ollut ehkä hieman edellisiä helpompi, tulipalokiire ei ole ollut niiden projektien kanssa joissa olen itse saanut olla mukana. Osittain tästä johtuen minulla on ollut mahdollisuus miettiä Liferayta ja kaikkia mukavia pikkujippoja mitä me täällä Ambientialla olemme sen kanssa tehneet. Ja mikä hienointa, nämä ajatukset ovat näppäimistön välityksellä siirtyneet myös Liferayn blogiin.

Jipot ja oivallukset ovat syvällisemmin selitettynä Liferayn sivustolla englanniksi, käyn seuraavaksi läpi nämä blogahdukset ja niiden sisällön pähkinänkuoressa.

Portletteja portlettien sisällä

Portlet portletin sisällä

Portlet toisen portletin sisällä

Liferay tarjoaa kehittäjille työkalut, joilla portlettien sisään saa helposti lisättyä toisia portletteja. Tätä kautta voidaan tietynlaisia toiminnallisuuksia komponentisoida entistä pienemmiksi palasiksi ja käyttää näitä palasia joustavammin kautta verkkopalvelun.

Portletin asetusten arkistointi

Portlet Setup Archive -nimellä kulkevan ominaisuuden avulla ylläpitäjän on helppo tallentaa portlettien usein käytettyjä asetuksia arkistoon. Arkistosta niiden lataaminen portletille käyttöön on todella helppoa. Lisäksi Liferay tekee arkiston käytön helpoksi niin, että portlettia sivulle lisättäessä voidaan suoraan valita joku tallennetuista konfiguraatioista siten, että portletti on heti sivulle lisäämisen jälkeen käyttövalmis ilman mahdollisesti työläitäkin konfigurointeja.

Osoitin-portletit

Osoitin-portletin avulla kehittäjän on helppo suorittaa erilaisia toimenpiteitä suhteessa itse sivuston sivurakenteeseen. Esimerkkeinä vaikka käyttäjän ohjaaminen tietylle dynaamisesti määriteltävissä olevalle sivulle ja ohjelmallisesti toimiva automaattinen sivujen lisäys osoitin-portletin osoittamaan paikkaan. Lisäoptiona vielä rajattomat mahdollisuudet konfiguroida osoitin-portletin toimintaa portletin asetusten avulla.

Sen enempää jaarittelematta toivottelen kaikille aurinkoista, lämmintä ja ennen kaikkea onnellista kesää!

10262151_10203253292305678_6125012142846144164_n

Leave a Reply

  • (will not be published)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.