← Back to front page

Talentti tuli taloon

”Minä teen kerralla kunnolla, niin ei tarvitse tehdä uudestaan. Ja kun on pakko oppia, niin sehän opitaan,” sanoo softakehittäjä Mikko Lehmusjoki, tuore ambientialainen.

Lehmusjoen reitti uuteen työpaikkaan ei ollut aivan perinteinen. Hänet vinkattiin Ambientian riveihin kesäkuussa käynnistyneen rekrytointikampanjan myötä. ”Halusimme kokeilla tavanomaisten rekrytointikanavien lisäksi uudenlaista lähestymistapaa, ja tarjosimme uuden talentin vinkkaajalle 1 000 euron palkkion,” kertoo Ambientian HR Specialist Minna Luiro.

Kampanjan onnistumisesta kielivät kymmenet laadukkaat vinkit. HR pääsi käymään lukuisia hedelmällisiä keskusteluja kandidaattien kanssa. ”Konkreettisin ja paras tulos oli tietenkin muutama uusi ambientialainen! Osan kanssa keskustelut ja yhteydenpito jatkuvat edelleen ja keskustelut saattavat johtaa tulevaisuudessa useampiinkin rekrytointeihin,” Luiro kertoo.

Palkintona unelmaduuni

Verkkokauppatiimiin päätyneen Lehmusjoen vinkkasi Ambientialle hänen avopuolisonsa Ulpu-Maria Lehtinen. Lehtinen bongasi rekrytointikampanjan tuttavansa kautta Facebookissa ja päätti ilmiantaa Mikon.

Työpaikan saaminen oli vinkkaajalle ja vinkatulle yhteinen palkinto ja kampanjasta saatu palkkio jäi toisarvoiseksi. Mikko kuitenkin lupaa, että Ulpu saa käyttää itse koko potin. ”Itse voitan joka päivä astellessani unelmaduuniin.”

vinkkijuttu_kuva

Pariskunta palasi vastikään Suomeen Maltalta, jossa he molemmat työskentelivät ison pelifirman vauhdikkaassa ja kulttuuririkkaassa työympäristössä. Lehmusjoelle reissu kartutti koodauksen lisäksi oppia hakukoneoptimoinnista ja kansainvälisestä digimarkkinoinnista.

Työn Ambientialla hän uskoo olevan täynnä positiivisia haasteita. Hän antaakin kiitosta sille, että uuden oppimiseen sekä perehtymiseen annetaan aikaa ja sitä saa tehdä yhdessä ammattimaisen tiimin kanssa. ”Olen työntekijänä luova, kokeileva ja oppiva,” Lehmusjoki kuvailee.

Rekrytoinnin uudet tuulet

Ambientian Minna Luiro lupaa, että yritys tuottaa myös jatkossa vastaavanlaisia rekrytempauksia. Tavoitteena on napata lisää kovan luokan osaajia osaksi Ambientian kasvavaa perhettä ja kehittyvää digitaalista menestystarinaa.

Rekrytoidulta prosessi saa kiitosta. ”Homma eteni sujuvasti ja haastattelutilanteesta jäi erityisen hyvä fiilis. Haastattelussa oltiin suoria ja kysymyksiin vastattiin rehellisesti. Innostus ja halu päästä Ambientialle kasvoivat entisestään. Kun hyväksyvä soitto tuli, hymyilin kaksi päivää putkeen!”, Mikko kertoo.

Ella works at Ambientia as a Marketing Coordinator.

Leave a Reply

  • (will not be published)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Please, leave us a message and we'll contact you.
You can also contact our Service Desk by phone +358 290 010 500 or email servicedesk@ambientia.fi.